RAVNE STREHE

HIDROIZOLACIJA RAVNE STREHE

Pri ravni strehi, pa tudi pri ostalih vrstah streh, je izjemno pomembna hidroizolacija. Ta mora biti ustrezno izvedena in pravilno izbrana, da kasneje ne pride do zamakanja strehe. 

Bitumenski trakovi, vir: dallasftworthroofer.com
Bitumenski trakovi, vir: dallasftworthroofer.com
Ravna streha se lahko izolira na več načinov, lahko uporabimo standardno bitumensko hidroizolacijo, bitumenske trakove armirane s stekleno tkanino ali sintetično hidroizolacijsko membrano. Obstajajo pa seveda tudi še drugi načini hidroizoliranja ravne strehe. 

Bitumenski trakovi


Za hidroizolacijo ravnih streh se še vedno najpogosteje uporabljajo bitumenski trakovi. Te so narejeni iz polimerov in so primerni za različne vremenske razmere. Pri klasični ravni strehi jih namestimo nad toplotno izolacijo, pri obrnjeni ravni strehi pa je hidroizolacija pod toplotno izolacijo. Odločimo se lahko za klasično izvedbo s standardnimi bitumenskimi trakovi ali pa za visoke kakovostne trakove. 
Njihova prednost je, da imajo dobro fleksibilnost in možnost prilagajanja nestabilnim podlagam. Prav tako je bitumenske trakove ensotavno vgraditi, oziroma popraviti. 

Bitumenski trak armiran s stekleno tkanino


Posebni bitumenski trak ima podobne lastnosti, kot klasičen bitumenski trak, le da je ta veliko bolj močan in obstojen. Trak prenaša visoke vzdolžne in prečne sile. Prednost tega bitumenskega traku v primerjavi z običajnim je tudi, da ta prenaša večje temperaturne obremenitve. Prav tako je armiran trak veliko bolj obstojen na staranje in mehansko odporen. 

Sintetična membrana iz poliolefina

Odločimo se lahko tudi za sintetično hidroizolacijsko membrano, ki je narejena iz poliolefina. Membrana je odporna proti vodi, pa tudi proti vplivom sončnih žarkov in drugih vremenskih vplivov. Z membrano lahko izoliramo tako vse vrste strehe, podzemne dele stavbe, vodna zajetja, itd. 
Prednosti posebne membrane je, da trakove membrane med seboj varimo z vročim zrakom, tako delo poteka hitreje in enostavneje. Prav tako je prednost materiala, da se ta ne stara, tako da posebna folija doseže daljšo življenjsko dobo. Membranska hidroizolacija je primerna tudi za sanacije dotrajanih hidroizolacij, saj je lahko v stiku z bitumni. 

ZAKAJ IZBRATI NAS ?

 Usposobljena ekipa za prekrivanje strehe

 Strokovno svetovanje pri obnovi strehe

 Bogato strokovno znanje in izkušnje

Upoštevanje dogovorjenih rokov

 Upoštevanje vaših želja

 Kvalitetna strokovna izvedba